fbpx

Het plantaardig strooisel

Home / Het plantaardig strooisel

Strooisel voor dieren

100% plantaardig

Bioafbreekbaar dus ecologisch

Matières végétales

Het strooisel bestaat uitsluitend uit natuurlijk materiaal van plantaardige oorsprong, hout, stro, vlasvezels en is dus ecologisch aangezien de gebruikte grondstoffen volledig bioafbreekbaar zijn, in tegenstelling tot de strooisels van het minerale type.

Dankzij de bioafbreekbare aard onderscheidt het zich van de minerale strooisels. Plantaardig strooisel kon verwijderd worden in compost of in bloemperken of nog in de toiletten voor mensen die in appartementen wonen. Bovendien bootst het plantaardig materiaal de natuurlijke omgeving na en biedt comfort aan de dieren.

Heel absorberend dus heel zuinig

Het absorptievermogen van het plantaardig strooisel, dat getest werd in het laboratorium, is heel groot dankzij de absorptie van de plantaardige vezels opgenomen in hun samenstelling. Het absorbeert 3x meer en is dus 3x zuiniger in gebruik tegenover niet plantaardig strooisel.

De fotos hieronder tonen heel goed aan hoe hoog absorberend is de plantaardig strooisel. De samengeperst korrels komen los en zwellen om een mat van plantaardig zaagsel te vormen.

absorptie strooisel