fbpx

Ons bedrijf

Home / Ons bedrijf

Ons bedrijf

De FIRMA PIERRE SAMAIN is ontstaan vanuit de wil om de familiale landbouwactiviteit te diversifiëren en op te waarderen.

Vanuit haar bezorgdheid voor de natuur, respect voor het milieu, zich bewust zijnde van het belang van recyclage, heeft ze zich gespecialiseerd in de bewerken van subproducten voor de landbouw: stro van graangewassen, vlaskaf en -vezels, houtzaagsel en -schaafsel.

Van een eenvoudige productie-eenheid van stropellets vanaf 1980, hebben onze activiteiten zich tussen 1982 en 1995 uitgebreid tot het bewerken van vlaskaf, de productie van voedingsproducten, met melasse waarna we ons begin 1990 gericht hebben op productie van plantaardig strooisel.

Voor het concept van plantaardig strooisel voor katten was de firma een van de eersten om dit innoverend product voor te stellen aan Belgische consument. Het product werd enkele jaren later erkend als “beste koop” onder de plantaardige strooisels by Test aankoop.

Vandaag heeft de firma haar gamma uitgebreid en stelt zij een volledig gamma voor van strooisels voor katten, huisdieren, en ook voor paarden, onder het merk BESTLIT.